Tuesday, March 1, 2016

Prosedur untuk keluar UMNO

Setiausaha Agung UMNO,  Adnan Mansor berkata,  beliau  belum menerima surat daripada Tun Dr. Mahathir memaklumkan untuk keluar UMNO.  Adakah hendak keluar UMNO perlu menghantar surat terlebih dahulu?  Kalau begitu biarlah Adnan Mansor menunggu surat daripada Dr. Mahathir hingga kucing tumbuh tanduk atau lembu panjat pokok kelapa.

Patutlah UMNO sekarang terus berbangga dengan tiga juta orang ahli.  Sebab selagi tidak menghantar surat dikira masih menjadi ahli.  Buktinya Dr. Mahathir dan Siti Hasmah dikira masih ahli kerana tidak menghantar surat.  Eloklah. 

Akhirnya walaupun dewan kosong tetapi UMNO tetap berbangga kononnya  mempunyai tiga juta ahli. Barulah kita tahu dari mana datangnya tiga juta ahli yang dikatakan terus bersama UMNO.  Tetapi yang penting  sebenarnya  bukanlah menjadi ahli atau tidak, tetapi menyokong atau tidak.  Untuk menyedapkan hati, Adnan Mansor perlu menganggap Dr. Mahathir sudah tidak ada pengaruh, Dr. Mahathir orang biasa dan semua orang Melayu bermata duitan,  selagi tabur duit  selagi itulah orang Melayu setia dengan UMNO. 


No comments:

Post a Comment