Sunday, December 20, 2015

Ibrahim Ali sindir pemimpin UMNO

Presiden Perkasa, Ibrahim Ali telah menyindir pemimpin UMNO yang tidak menghantar wakil semasa mesyuarat agung pertubuhan itu baru-baru ini. Sebaliknya Pas telah menghantar  Takiyuddin Hassan dan Mustafa Ali.

Kata Ibrahim, mungkin pemimpin UMNO sibuk dengan persiapan Krismas walaupun beliau sudah menghantar undangan kepada Setiausaha Agung UMNO  dan Ketua Penerangan UMNO.  Sindiran itu sepatutnya  diterima dengan rasa malu kerana UMNO selalu mendakwa sebagai parti penyelamat Melayu dan Perkasa pertubuhan Melayu.

Sebenarnya  pemimpin UMNO mula menjauhkan diri daripada Perkasa apabila Ibrahim Ali ada mengkritik Najib Razak terutama dalam isu yang melibatkan integriti.  Pemimpin UMNO bimbang disenarai hitam atau mungkin terlepas kenaikan pangkat serta peluang menganggotai kabinet Najib kalau dilihat rapat dengan Perkasa.

Perkasa lantang memperjuangkan kepentingan Melayu tanpa mengira ideologi politik.  Perkasa juga bersikap telus apabila mengkritik Najib dengan tujuan yang membina.  Sepatutnya kritikan kepada Najib datang daripada pemimpin UMNO sendiri. Tetapi ini tidak berlaku dalam UMNO  tambahan pula Najib memperlihatkan dia seorang yang anti kritikan apabila memecat Muhyiddin Yassin daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri  dan  Shafie Apdal kerana  mempersoalkan derma RM2.6 bilion.

Apabila pemimpin UMNO seperti tidak berperanan untuk membetulkan pemimpin tertinggi, kita memang memerlukan pertubuhan seperti Perkasa. 

No comments:

Post a Comment