Wednesday, June 25, 2014

MCA tidak ada prinsip, janji tak ditepati

PUTRAJAYA 25 Jun - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan tambahan dalam barisan Kabinet yang menyaksikan kemasukan semua wakil-wakil daripada MCA dan Gerakan.

Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai dilantik sebagai Menteri Pengangkutan manakala Timbalan Presiden MCA, Datuk Dr. Wee Ka Siong pula dilantik Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Kiong turut dilantik sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Tiga lagi Naib Presiden MCA turut dilantik sebagai timbalan menteri.

Mereka ialah Datuk Lee Chee Leong sebagai Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri; Chua Tee Yong (Timbalan Menteri Kewangan) dan Datuk Chew Mei Fun (Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat). - UTUSAN ONLINE


Komen saya:

Sepatutnya wakil MCA tidak ada dalam kabinet kerana orang Cina sudah tidak memerlukan MCA dan suara MCA pun sudah senada dengan DAP.  MCA wajar malu dan tidak sepatutnya menerima jawatan dalam kabinet  sekalipun dipujuk oleh Najib Razak kerana MCA tidak menyumbang dalam PRU 13 yang lalu. Kini ternyata MCA tidak ada prinsip kerana sebelum ini berikrar tidak mahu duduk dalam barisan kabinet. Apa kata UMNO?No comments:

Post a Comment