Tuesday, May 13, 2014

Surat daripada kawan Ahmad Said

Surat ini dalam bahasa Terengganu, siapa yang tidak faham, belilah kamus Bahasa Terengganu.

Ayoh Ngoh selaku kawan baik, atau lebih tepat lagi Mutual Friend Mad Said amat dukacita dan merasa sedih dengan berita Mad Said dok jadi Menteri Besor Tranung ds.. Bagi Ayoh Ngoh, walaupun Mad Said ni napok je bengong, tapi otok dia kadang2 buleh paka juga.. Daripada kajian, atau org kapung Ayoh Ngoh panggil `survey` yang dijalankan, rakyat Teranung sebenornye suke ke Mad Said ni sebab dia cakne ke rakyat2.. Se lagi peminat sukan Teranung wahi sangat ke dia sbb dia pandai jaga sukan.. Tngk la lepas dia pegang Teranung, sukan Teranung megang okmo seluruh Malaysia dan seluruh dunia.. Pendidikan pun maju sokmo dari negeri lain.. Megang okmo kan pendidikan Tranung bwh Mad Said nak-nak tahun..

Beside that, Mad Said jenis dok mapuh kaki.. Ngan FAM dia dok takut, dengan KBS dia dok takut, lelaki berjambang pun dia dok takut.. Pier2 wak taik ngan pemain dia, memang dia pertahankan la.. Ds natang nelang.. Kalu pemimpin lain, senyak tupah tangan dalam kocek main burung. MB baru ning Ayoh Ngoh x kenal mane.. Org kate dia sek megang kg je.. Sek Berang Takir.. Paling jauh pun sapa Duyung je dia megang.. Kalu megang kg je Ayoh Ngoh dok kenal la.. Org main line Basten bohh ngan Mad Said.. Megang kg dok rok.. Tu je la Ayoh Ngoh nok tulis.. Panjang2 sangat kekgi kan org negeri lain baca, jeng teruh pale otok dok paham spatoh haram.... Take Care Mad Said XoXo

-Daripada : Ayoh Ngoh Pula Babi

1 comment:

  1. Ayoh ngoh. Nak buat lagu mana. Mat said x hensem kot. Org putrajaya nak yg hensem2 jr. Hebat mcm mat said pun, tp x hensem, susah la nak survive

    Tp tgkkan bentuk 3 ekor tapir penasihat najib bangsatwan tu,mcm haramjadah jr. Gemuk muka rasuah, tengku biawak dan sorang lg muka kaki sundal. Apa boleh buat.., najib lebih percaya kt muka2 celaka tu

    ReplyDelete