Tuesday, May 15, 2012

Padan muka Si Ambiga


Pagi tadi  sekumpulan bekas tentera pagi ini mengadakan  senaman  tunjuk punggung  di depan kediaman penganjur KOTOR 3.0, paria  Si  Ambiga di Bukit Damansara. Kumpulan 15 orang daripada Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) itu melakukan gimik demonstrasi yang dinamakan mereka sebagai "senaman punggung" – dengan membongkok dan menggoyang-goyangkan punggung mereka ke arah kediaman Ambiga.

Kumpulan yang  diketuai  oleh presiden PVTM, Mohd Ali Baharom  itu membantah  kebiadapan  Si Ambiga yang  menganjurkan KOTOR 3.0  pada 28 April lalu.

Penganjuran senaman tunjuk punggung itu tidak ada kena mengena dengan Si Ambiga kerana ia dibuat di kawasan awam  iaitu jalan raya di depan rumah Si Ambiga.  Sepatutnya ia tidak menjadi isu kerana bukan diadakan dalam kawasan rumah Si Ambiga.

Tetapi sebelum ini bila ada beberapa orang menjual burger di kawasan awam depan rumahnya, Si Ambiga berkata,  “Jangan ganggu privasi saya.”   Privasi  apa,  orang jul burger  di atas jalan raya.  Takkan pula jual burger boleh menganggu privasi?

Paria ini baru tahu bahawa kerja jahat yang dilakukan pada 28  April  lalu bukan sahaja menganggu privasi  tetapi juga memporakperandakan  negara.  Apabila  orang lain melakukan  perbuatan yang kena atas batang hidung dia,  ada pula istilah “privasi.”  Tetapi  dia tidak sedar atau sengaja buat-buat tidak sedar  penganjuran  KOTOR 3.0  juga menganggu privasi warga Kuala Lumpur.

Kesimpulannya hanya orang Melayu dan Cina yang  bodoh sahaja sanggup  mengikut  bontot  Si Ambiga menuntut demokrasi.  Malangnya  KDN  bertindak macam kura-kura, hingga hari ini tidak ada tindakan atas Si Ambiga.  Malah polis pula yang dipersalahkan dan KDN  tidak mempertahankan tindakan polis  yang bertungkus lumus menyuraikan orang gila yang buat kacau pada  perhimpunan haram KOTOR 28 April lalu.No comments:

Post a Comment